“UDARI ME NEČIM”: “Bombaj štampa” najavila novi album, potvrdili nastup na OK Festu (VIDEO)

Kultna sarajevska grupa Bombaj štampa obradovala je publiku novim singlom “Udari me nečim” koji bi trebao biti najava za istoimeni album koji će uskoro predstaviti ovi vječiti rokeri.

Nakon što su početkom 2019. godine objavili pjesmu “Samo lagano” koja se prošlog ljeta slušala i pjevala širom regije, iz Bombaj štampe najavili su i dolazak albuma naziva “Udari me nečim”. Ipak, publika će još morati pričekati na album, a do tada može uživati u najavnom singlu.

Osnivač i gitarista Bombaj štampe Nedim Babović govori nam da je vanredna situacija zbog pandemije spriječila ekranizaciju nove pjesme, što ne znači da “Udari me nečim” neće dobiti svoj videospot u skorijoj budućnosti.

“Ova pjesma snimljena je prije nekoliko mjeseci. Nismo uspjeli da se sastanemo kako bismo snimili spot, a onda je došla i ova pandemija koronavirusa. Da pjesma ne bi čekala na objavu zbog spota, odlučili smo izbaciti ovu popularnu lyrics verziju”, kazao nam je Babović.

Na pitanje može li publika očekivati završetak albuma ove godine, Babović nam odgovara: “Trudimo se.”

Usljed vanrednih okolnosti otkazani su i mnogi koncerti Bombaj štampe koji su planirani ovog ljeta. Babović nam govori kako su još jedino izvjesni nastupi u Sarajevu tokom festivala, te na OK Festu na Tjentištu.

Članovi Bombaj štampe, i to pored Babovića, Branko Đurić Đuro, Edin Hadžagić, Nedžad Podžić Počko i Sanin Lutvić, protekle dvije godine zabavljali su publiku u gradovima širom BiH, ali i susjednih zemalja i inozemstva.

Oni koji su imali priliku prisustvovati nekim od ovih koncerata, mogli su čuti i live izvedbu pjesme “Udari me nečim” prije nego je zvanično predstavljena.

Muziku za novi singl radio je Nedim Babović, dok su on i Đuro zajedno pisali tekst. Pjesma je snimljena u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru, a Babović je miksao u kućnom studiju.

(Klix)

AERODROM REPUBLIKE SRPSKE: Linija Beograd-Banjaluka-Beograd tri puta sedmično

Sa Aerodroma Banjaluka trenutno saobraća redovna linija Beograd-Banjaluka-Beograd avio-kompanije “Er Srbija”, a iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” rekli su Srni da će preduzeti sve aktivnosti na daljem uspostavljanju normalnog odvijanja saobraćaja u skladu sa razvojem epidemiološke situacije i preporukama nadležnih institucija.  Linija Beograd-Banjaluka-Beograd saobraća tri puta sedmično – srijedom, petkom i nedjeljom, a “Er Srbija”

DRAGIČEVIĆ: Stanivuković pravi predstavu na Trgu 

Davor Dragičević prozvao je poslanika PDP-a Draška Stanivukovića zbog političke zloupotrebe pokreta „Pravda za Davida“. Nakon što je Stanivuković danas održao pres konferenciju na Trgu Krajine, navodno dajući podršku članovima „Pravde za Davida“ koji su prije tri dana privedeni zbog neprijavljenog okupljanja na Trgu, Dragičević je putem Fejsbuka poručio sljedeće: “Opet predstava na trgu, dobro

Godišnjica rođenja jednog od najvećih umova u istoriji svjetske nauke

Srpski pronalazač Nikola Tesla (1856-1943), jedan od najvećih umova u istoriji svjetske nauke, posebno elektrotehnike, tvorac “novog tehničkog poretka”, čijim je izumima postavljen temelj i pravac vrtoglavog naučno-tehničkog razvoja ljudskog roda u 20. vijeku, rođen je na današnji dan 1856. godine.  Tesla je pronašao obrtno magnetno polje, trofazni sistem prenosa električne energije, indukcioni motor, generator

JEDNA OSOBA PREMINULA: U kantonu Sarajevo 72 nova slučaja korona virusa

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu testirao je još 408 uzoraka na prisustvo koronavirusa, a u kantonu Sarajevu su potvrđena 72 nova slučaja. Tokom noći u izolatoriju Klinike za plućne bolesti Podhrastovi preminuo je jedan pacijent koji je bio pozitivan na COVID-19. Pacijent je odranije imao i druge bolesti. (A.M/banjaluka.net)

U BiH sa migrantima dolaze brojni bezbjednosni problemi

Posljednja akcija Federalne uprave policije u kojoj je uhapšen diler iz Sarajeva od koga su drogu kupovali mahom državljani Alžira, Maroka i Pakistana još jedna je potvrda da migranti koji dolaze u BiH sa sobom donose brojne bezbjednosne probleme i da je na neki način ponovo oživljena “balkanska ruta”, piše “Dnevni avaz”. Riječ je o

HAOS U GRČKOJ: Hiljade ljudi na ulicama (VIDEO)

Grčka policija upotrijebila je u četvrtak uveče suzavac da bi rastjerala demonstrante koji su se okupili ispred Parlamenta, kako bi izrazili nezadovoljstvo nacrtom zakona kojim se ograničavaju javne demonstracije. Rojters navodi da su se na trgu Sintagma mogli vidjeti oblaci dima, te da su na policiju bačene tri gasne bombe. Policija je odgovorila bacanjem suzavca.