Vijesti 15.01.2016.

Udario autom dvije žene pa angažovao drugu osobu da preuzme krivicu

ČITANJE: 1 minuta
hrvatska
Vozač koji je ljetos pijan i bez vozačke u Poreču izazvao saobraćajnu nesreću s dvije povrijeđene žene, završio je u petak u pritvoru jer je otkriveno da je prije dolaska policije “angažovao” lažnog vozača da umjeto njega preuzme odgovornost.

Policija je na početku vjerovala da je nesreću izazvao 31-godišnjak automobilom Honda pulskih oznaka, ali sa tom pričom nisu se podudarali tragovi pronađeni tokom uviđaja pa su policajci proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili da je vozilom zapravo upravljao 37-godišnjak.
Utvrđeno je i da su u nesreći koja se dogodila 31. jula 2015. oko šest sati na županijskoj cesti u Poreču sudjelovale i dvije žene koje su povrijeđene zbog čega im je u Puli pružena ljekarska pomoć.

Pijan i bez vozačke dozvole

Pokazalo se da je stvarni vozač Honde, prije dolaska policajaca, pozvao 31-godišnjaka da preuzme odgovornost za nesreću, a sve kako bi izbjegao odgovornost zbog vožnje pod uticajem alkohola i bez vozačke dozvole koja mu je bila oduzeta.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu, dok će 31-godišnjak biti krivično prijavljen u redovnom postupku. Mlađeg muškarca tereti se zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja, a starijeg za poticanje na to nedjelo.

(NN)