Vijesti 09.12.2020.

“UDAS” organizuje radionicu o građanskom aktivizmu

ČITANJE: 1 minuta

Gradska organizacija amputiraca „UDAS“ organizovaće javni skup pod nazivom „Građansko učešće u donošenju odluka na lokalnom nivou“, koji će biti održan u četvrtak 10. decembra 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova, u banjalučkom hotelu „Kortjard Meriot“.

Na ovom događaju učešće će uzeti predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom sa područja Banje Luke koji će biti uključeni u radnu grupu za izradu izvještaja o napretku sprovođenja Akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za period 2020-2026. godine.

Radionica će omogućiti da učesnici usvoje različita znanja kao što su kako građanski odlučivati i pokrenuti građanski aktivizam; kako promovisati aktivnosti OCD u saradnji sa lokalnim vlastima i kako usvajiti znanje i vještine iz oblasti građanskog aktivizma.

Navedeni skup predstavlja dio aktivnosti projekta „Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“ koji podržava Evropska unija, a sufinansira Grad Banja Luka. Projekat realizuje Organizacija amputiraca „UDAS“ u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem građana “Nešto više“ iz Sarajeva.

Zbog primjene i preporuka epidemioloških mjera, ograničen je broj osoba koje mogu prisustvovati skupu.

(banjaluka.rs.ba)

Oznake: UDAS