Vijesti 06.09.2016.

UDAS: Umjetnici oslikavaju zidove dnevnog boravka Roditeljske kuće

ČITANJE: 1 minuta

Umjetnici Galerije UDAS Banjaluka otpočeli su sa oslikavanjem zidova dnevnog boravka Roditeljske kuće za djecu oboljelu od malignih bolesti u Banjaluci.

Kako bi prostorije u kojema će boraviti djeca oboljela od malignih bolesti zajedno sa roditeljima, učinili što ugodnijim i prijatnijim, tim Galerije UDAS Banjaluka odlučio je da oslika zidove dnevnog boravka sa motivima iz dječijih crtića. Na taj način, željeli smo da pružimo naš doprinos u jačanju i razvoju lokalnih zajednica, na konkretnom primjeru novoizgrađene Roditeljske kuće za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Umjetnici Nikola Kašterović i Ognjen Milovčević u narednih nekoliko dana oslikavaće navedeni prostor kako bi isti postao što je moguće prijatniji s obzirom na to da će u kući boraviti djeca tokom liječenja u Univerzitetsko kliničkom centru Banjaluka. Trenutno u Republici Srpskoj 50 djece boluje od malignih bolesti.

udas2

Inače, Roditeljska kuća za djecu oboljelu od malignih bolesti otvorena je tokom mjeseca juna ove godine u okviru humanitarne akcije ”S ljubavlju hrabrim srcima”. Roditeljska kuća sadrži sedam apartmana, igraonicu, kuhinju sa trpezarijom, zajedničke prostorije, kancelariju udruženja i dvorište. U izgradnju roditeljske kuće uloženo je 850.000,00 KM.