Vijesti 21.12.2018.

UDRUŽENJE “ČETIRI PLUS” Obezbjeđeno 350 paketića za mališane do sedam godina

ČITANJE: 2 minute

Njemačka humanitarna organizacija “Adra” dodijelila je 350 paketića Udruženju porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” iz Banjaluke koja će djeci do sedam godina iz ovog udruženja biti dodijeljena u nedjelju, 23. decembra, rekao je Srni predsjednik Udruženja Jovan Radovanović.

 

Radovanović je naveo da Udruženje već duže godina sarađuje sa ovom humanitarnom organizacijom, te izrazio očekivanje da će ta saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

“Sa ovom humanitarnom organizacijom sarađujemo oko šest godina i oni nam doniraju paketiće, u početku je taj broj bio i veći, ali pojavilo se više organizacija koje žele da ispoštuju”, rekao je Radovanović.

On je dodao da ovo udruženje već tradicionalno dodjeljuje nikoljdanske i novogodišnje paketiće, ali da su zbog broja paketića morali da smanje starosnu dob za dodjelu paketića i da obuhvate djecu do sedam godina.

“Paketići će biti uručeni djeci višečlanih porodica sa područja Banjaluke i okolnih mjesnih zajednica, a planiramo paketiće dijeliti i u mjesnoj zajednici Bronzani majdan gdje bi obuhvatili seoska područja te mjesne zajednice”, rekao je Radovanović i dodao da će tom prilikom biti organizovana priredba.

On je dodao da je banjalučko udruženje “Četiri plus” pomoglo pojedina udruženja koja okupljaju višečlane porodice širom Republike Srpske sa određenim brojem paketića i pozvao udruženja da se angažuju kako bi uspjeli nabaviti paketiće.

Radovanović je pozvao članove Udruženja “Četiri plus” da dovedu djecu do sedam godina u nedjelju u 10.00 časova u Dom omladine na dodjelu paketića.

Banjalučko Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” ima više od 650 višečlanih porodica, a posljednjih mjesec i po dana prijavilo se desetak novih porodica.

(Nezavisne)