Vijesti 21.05.2016.

Udruženje “Četiri plus”: Povećanje nataliteta nacionalno pitanje broj jedan

ČITANJE: 1 minuta

Istovremeno, majke očekuju da će uskoro ostvariti pravo na nacionalnu penziju.

“Mi se nadamo nečemu, ja kažem porodice poginulih boraca, to je OK oni trebaju biti od posebnog značaja, ali da mi budemo odmah drugi jer su kod nas djeca. Djeca su svetinja, rađanje, mi nestajemo, šta je preče ako nije da ti se rodi dijete, da se obnovi stanovništvo”, kaže Miljka Antić, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece, Mrkonjić Grad.

Zato povećanje nataliteta mora da bude nacionalno pitanje broj jedan, kaže Jovan Radovanović, koji je danas ponovo izabran za predsjedniika Udruženja “Četiri plus”. Planova ima.

“Planirali smo obilaske svih lokalnih zajednica pošto smo se dogovorili sa političkim strankama, predstavnicima političkih strankama ko gdje ima vlast u RS, da podrže rad naših udruženja, da sva ta udruženja dobiju status od posebnog interesa na lokalnom nivou i dobiju te budžetske linije”, izjavio je Jovan Radovanović, predsjednik udruženja višečlanih porodica “Četiri plus”.

Pomoć trebamo sad jer nam statistika ne ide na ruku, kaže Radovanović. Kasnije, džaba i pare ako nas je, svake godine, sve manje.

(Atv)