Vijesti 19.11.2020.

Udruženje Horeca RS: Radnicima u kovid ambulantama obezbijediti po jedan obrok

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske “Horeka” pokrenulo je akciju “Obrok za naše heroje” s ciljem da se svim medicinskim radnicima u kovid ambulantama obezbijedi obrok u toku radnog vremena.

“Nažalost, s obzirom na ne baš povoljnu epidemiološku situaciju tih radnika je sve više i `Horeka` je na granici svojih kapaciteta jer dnevno samo na banjalučkom području obezbijedi 120 obroka. Do sada, isključivo vlastitim kapacitetima uspjeli smo da spremimo i distribuišemo 3.000 obroka”, saopšteno je iz ovog udruženja.

U Udruženju dodaju da su željeli da se u svim kovid ambulantama u i Srpskoj umjesto aplauza, zdravstvenim radnicima, koji nose najveći teret pandemije virusa korona, obezbijedi po jedan obrok, međutim u ovom trenutku bez pomoći cijele zajednice to nije moguće.

Iz “Horeke” pozivaju institucije, javne ličnosti, javna preduzeća, privrednike, građane u dijaspori i pojedince da im se pridruže i pomognu kako bi herojima u bijelim mantilima obezbijedili barem jedan obrok dnevno u nadi da će akcija trajati što kraće i da kovid ambulante u najskorijoj budućnosti više neće imati posla.

Svi koji žele da podrže akciju sredstva mogu donirati na žiro račun otvoren kod Nove banke broj 5551000050365860, a za sve dodatne informacije mogu da se obrate na broj telefona 066/082-082.

(Srna)

Oznake: Horeca