Vijesti 26.02.2016.

Udruženje “Nasljeđe” poziva Banjalučane u članstvo

ČITANJE: 1 minuta
nasljedje
Udruženje djece poginulih boraca “Nasljeđe” sa sjedištem u Trebinju, koje je osnovano je 31. januara ove godine,  poziva  poziva svu djecu poginulih boraca iz Banjaluke da im se pridruže.

Ovo udruženje je matično, ali rad i djelovanje obuhvata cijelu teritoriju Republike Srpsku, tako je već formiran Opštinski odbor u Nevesinju, trenutno se, kako kažu, radi na osnivanju Gradskog odbora u Banjaluci i Istočnom Sarajevu,a pokrenute su inicijative u mnogim opštinama i gradovima Republike Srpske.

– Udruženje ima za cilj da pomaže i doprinosi poboljšanju položaja djece i porodica poginulih boraca u socijalnom, kulturnom, humanitarnom, obrazovnom i drugim poljima djelatnosti, a sve to na javnom, vanpolitičkom i vanstranačkom principu- navode iz “Nasljeđa”.

Oni dodaju da je udruženje mjesto gdje će svako dijete poginulog borca moći naći utjehu, razumijevanje i podršku za bilo koji problem.

– Takođe, to je mjesto, gdje će se djeca moći zajedno okupiti, družiti i njegovati sjećanje na svoje očeve. Prije svega, udruženje želi da oda počast očevima i da ne dozvoli da se njihova žrtva zaboravi- saopšteno je iz “Nasljeđa”.

Svi zainteresovani iz Banjaluke svoje podatke i kontakt telefon mogu dostaviti na email [email protected] ili na facebook stranicu udruženja.

(Banjaluka.net)