Vijesti 20.04.2019.

UDRUŽENJE NOVINARA RS: Izabrano rukovodstvo, Milorad Labus novi predsjednik

ČITANJE: 1 minuta

Milorad Labus izabran je danas za predsjednika Udruženja novinara Republike Srpske. Na Izbornoj skupštini Udruženja, koja je održana u Banjaluci, za potpredsjednika je izabran Danijel Simić.

Za članove Upravnog odbora izabrani su i Vid Blagojević, Željka Spremo, Dragan Gajić, Ljiljana Preradović, Nenad Marković, Tanja Alavuk i Mladen Vujinović.

Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Republike Srpske izabran je i Nadzorni odbor koji čine Dragan Pajić, Miloš Šolaja i Ljubomir Zuber.

U Novinarsko vijeće časti izabrani su Ljiljana Đurić, Aleksandar Bogdanić, Nenad Novaković, Zoran Lukić i Stefan Ličina.

Predsjednik Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske je Branimir Đuričić.

Među prvim ciljevima reaktiviranog Udruženja su obnavljanje članstva u međunarodnim novinarskim organizacijama, izrada strategije stvaranja i jačanja ugleda Udruženja u društvu, saradnja sa novinarskim udruženjima u regionu, te donošenje kodeksa kojim će biti garantovana etička zaštita profesije.

Stalni cilj Udruženja je zaštita prava novinara, jačanje njihovog ekonomsko-socijalnog statusa i njihovo masovnije udruživanje, saopšteno je iz Udruženja novinara Republike Srpske.

(Srna)