Vijesti 18.08.2020.

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma RS: Duže radno vrijeme utiče na očuvanje velikog broja radnih mjesta

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske (Horeca) zahvalilo je Vladi Srpske i Republičkom štabu za vanredne situacije što su prihvatili njihovu inicijativu i za jedan čas produžili radno vrijeme ugostiteljskih objekata, ocjenjujući da će to u znatnoj mjeri uticati na očuvanje velikog broja radnih mjesta.

“Sigurni smo da će duže radno vrijeme u značajnoj mjeri uticati na očuvanje velikog broja radnih mjesta što je u ovom trenutku prioritet svih prioriteta, i očekujemo od svih građana i poslodavaca odgovornost u poštovanju epidemiloških preporuka kako više ne bi došli u situaciju uvođenja restriktivnih mjera, koje sigurni smo, ne bi mogli izdržati”, navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja pozivaju sve članove Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma da poštuju radno vrijeme do 24:00 i prijave sve zlupotrebe ugostitelja u Republici Srpskoj jer u slučaju pojave novih klastera zbog neodgovornosti pojedinih ugostitelja, posljedice bi snosili svi.

“Takođe, pozivamo Inspektorat Republike Srpske, lokalne inspkecije i sve kontrolne organe da pojačaju rad na terenu i kazne neodgovorne poslodavce, posebno one koji ne poštuju radno vrijeme i ne pridržavaju se epidemioloških mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Pokažimo snagu u odgovornosti jer samo na taj način možemo obuzdati virus i na opšte zadovoljstvo svih, i poslodavaca i društva u cjelini, nastaviti sa normalnim radom i razvojem privredne grane koja je najviše pogođena virusom korona i koja zapošljava 14 radnika u Republici Srpskoj”, poručuju iz Udruženja.

(E.M/banjaluka.net)