Vijesti 04.03.2021.

Udruženje ugostitelja “HoReCa”: Zbog neodgovornih pojedinaca ispašta cijeli sektor

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske (HoReCa) poziva inspekcijske organe da sankcionišu sve neodgovorne ugostitelje koji ne poštuju mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz ovog udruženja ističu da ne smiju dozvoliti “da zbog nekoliko neodgovornih pojedinaca ispašta cijeli sektor koji zapošljava oko 14.000 ljudi”.

“Sa odgovornošću tvrdimo da ugostitelji u najvećoj mjeri i velikoj većini poštuju mjere i ponašaju se odgovorno i sigurno nisu dio problema kada je riječ o pogoršanju epidemiološke situacije. Sve mjere porpisane od strane Instituta za javno zdravstvo se poštuju i tako će biti i ubudućnosti. Udruženje HoReCa do sada je bilo dio rješenja, a tako će biti i ubuduće jer zdravlje stanovništva mora biti na prvom mjestu”, rekli su u Udruženju HoReCa.

Takođe navode da turističko – ugostiteljski objekti širom Republike Srpske na sve moguće načine pokušavaju da održe svoje poslovanje što je jako teško, posebno zbog činjenice da još uvijek država nema sluha za probleme u kojima se nalazimo.

“Na ugostiteljima je velika odgovornost jer moraju voditi računa o svojim poslovima, radanicima i na kraju i gostima. Želimo biti dio rješenja i pomoći da se problemi prevaziđu ali očekujemo i razmijevanje druge strane, odnosno institucija vlasti jer samo na taj način možemo se izboriti sa problemima sa kojima se suočava cijeli svijet”, istakli su u Udruženju HoReCa.

(N.S)