Vijesti 12.05.2016.

Udruženje žena žrtava rata: Vlast i opozicija ne treba da ugrožavaju RS

ČITANJE: 1 minuta
zrtve-rata

Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske smatra da je neophodno sačuvati jedinstvo Republike Srpske i da je nepotrebno održavanje protesta i mitinga najavljenih za subotu, 14. maja, u Banjaluci, izjavila je  predsjednik ovog udruženja Božica Živković Rajilić.

“Mnoge žene su lakše podnijele svoje muke, imajući na umu da su svojom žrtvom pomogle u stvaranju Republike Srpske, ali ih danas veoma boli činjenica da dolazi do podjela među Srbima i samim tim ugrožavanja Republike Srpske. Poručujemo i vlasti i opoziciji da je njihov osnovni posao da obezbijede uslove za bolji život svim građanima, a ne da svojim političkim potezima ugrožavaju Republiku Srpsku”, naglasila je Rajilićeva.

Ona je istakla da je “posebno neprihvatljivo ako je u ove aktivnosti, kako to prenose pojedini mediji, uključen i strani faktor kojem nije cilj da Republika Srpska bude jedinstvena čime je opasnost po našu budućnost još veća”.

“Apelujemo na sve lidere političkih partija da se priberu i odustanu od najavljenih protesta, a vjerujem da sve žene u Republici Srpskoj, bile one naše članice ili ne, isto razmišljaju”, ocijenila je Rajilićeva.

(Agencije)