Vijesti 31.08.2016.

Udžbenici i novčana pomoć za djecu iz romske populacije

ČITANJE: 1 minuta

Povodom početka školske godine, predstavnici Grada Banjaluka su danas posjetili Klub Roma na Veselom brijegu.

Tom prilikom, zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić uručila je udžbenike i školski pribor osnovcima, dok su srednjoškolci i studenti iz romske populacije dobili jednokratnu novčanu pomoć.

U izjavi novinarima, Jasna Brkić je kazala da Grad Banja Luka konstantno vodi brigu o romskoj populaciji, te poželjela djeci uspješnu novu školsku godinu.

– Od 2005. godine, dodjeljujemo udžbenike, torbe, školski pribor i novčanu pomoć za djecu iz romske populacije. Za školsku 2016/17. godinu obezbijedili smo 22 kompleta udžbenika, a šestoro srednjoškolaca i petoro studenata su dobili po 500 KM novčane pomoći. Udruženje Roma „Veseli brijeg“ je jedno od udruženja koje Grad Banjaluka pomaže, a trudimo se da obezbijedimo što više sredstava za rad ovog udruženja – istakla je Brkić i dodala da udruženje mora biti partner Gradu kada je u pitanju rješavanje problema romske populacije.

Adisa Omanović, koja je nedavno upisala policijsku akademiju, zahvalila je Gradskoj upravi na pomoći i navela da je to za nju i njenu porodicu veoma značajno, jer će joj omogućiti da pokrije dio troškova školovanja.