Sport 22.01.2023.

UEFA izbacuje Juventus?

ČITANJE: 1 minuta

Evropska fudbalska unija (UEFA) mogla bi da izbaci Juventus iz svih evropskih takmičenja zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača.

Tako barem prenosi italijanska “Gazeta delo Sport”.

Italijanski sportski sud kaznio je prije dva dana Juventus sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača od 2019. do 2021. godine.

U novembru prošle godine ostavke su zbog finansijskih prevara podnijeli tadašnji predsjednik kluba Andrea Anjeli, potpredsjednik Pavel Nedved i još nekoliko njihovih najbližih saradnika.

Italijanski sportski sud je suspendovao nekoliko bivših čelnika Juventusa. “Gazeta delo Sport” podsjeća da su nekadašnji čelnici Juventusa koristili transfere fudbalera da bi vještački povećali bilans u poslovanju kluba.

Italijanski list navodi da UEFA prati razvoj situacije i ističe da bi “evropska kuća fudbala” mogla da izbaci torinski klub iz evropskih takmičenja.

“Kazna bi stupila na snagu u prvoj sezoni u kojoj Juventus izbori plasman u jedno od tri evropska takmičenja. To znači, da ukoliko na kraju ove sezone ‘stara dama’ ne izbori na tabeli plasman u Evropu, kazna će automatski biti prebačena na narednu sezonu”, ističe italijanski listi, prenosi B92.

Juventus se trenutno nalazi na 10. mjestu na tabeli sa 22 boda.

Oznake: Juventus, UEFA