Sport 05.08.2020.

UEFA MIJENJA PRAVILA: Zvezda može na Sarajevo, Partizan na Borac?

ČITANJE: 1 minuta

Virus korona je promijenio mnoga pravila kada je fudbal u pitanju pa tako i nepisano pravilo UEFA da kvalifikacijama ne spaja klubove iz BiH, Srbije i Hrvatske.

UEFA nije spajala ekipe iz pomenutih zemalja od nereda na tribinama tolikom i poslije utakmice Zrinjskog i Partizana u Mostaru 2007. godine,  međutim, pošto u kvalifikacijama neće biti publike, mijenja se i ovo pravilo, pošto će biti manji bezbednosni rizik, piše Telegraf.rs.

Crvena zvezda, kako piše ovaj portal, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona može da odmjeri snage sa Sarajevom, a u trećem sa Dinamom iz Zagreba, dok Partizan već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope može da bude spojen žrijebom sa sarajevskim Željezničarom ili Borcem iz Banjaluke, dok ga u drugom kolu može dočekati duel sa Osijekom, a u trećem su mogući dueli sa Hajdukom iz Splita i Rijekom.

Jedini izuzetak iz “balkanskog nepisanog pravila” UEFA biće potencijalni dueli klubova iz Srbije protiv timova iz samoprograšenog. Kosova, za koje će važiti zabrana, a klubovi sa Kosova takođe ne mogu ni da se sastanu sa ekipama iz Bosne i Hercegovine.

Žrijeb za prvo kolo kvalifikacija u Ligi šampiona je 9. avgusta, a za drugo kolo dan kasnije kada će biti i žrijeb za 1. kolo Lige Evrope.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: UEFA