Sport 01.02.2016.

UEFA preuređuje “Arenu” po svojim standardima i propisima: “Šminkanje” od 250.000 evra

ČITANJE: 1 minuta
arena
UEFA će i na ovom EP u fudbalu pokazati svoju perfektnu organizaciju poštovanjem strogih pravila o reklamiranju i zaštiti svojih prava. Zato će čak i zvanični, dugogodišnji sponzor dvorane biti skoro dvije nedjelje “iza paravana”.

– UEFA zahtjevi su visoki i svi oni koji su uključeni u organizaciju tamičenja jednostavno moraju odgovoriti standardima evropske kuće fudbala – kaže direktor zvanične agencije FSS “Plavi plavi” Jovan Burmaz.

Samo jedan detalj otkriva koliko je tačan i precizan onaj čuveni slogan u Srbiji koji glasi: “UEFA je stroga”.

– Za period u kome se šampionat održava, po propisima UEFA i zaštiti sponzorskih ugovora, objekat u kome se igraju mečevi ne smije da bude sa svojim lokalnim logom i imenom, tako da će “Arena” biti “prepakovana”, čak i onaj ulazni dio će biti zaklonjen. U posjed “Arene” smo ušli 28. januara i bićemo njeni korisnici do 15. februara. Dakle, sve što se bude unijelo, postavilo, po završetku takmičenja, naravno, mora biti vraćeno u prethodno stanje. “Arena” je bila korektna, tako da je evropskoj kući fudbala i nama dala neke popuste, drugim rjiečima neće svaki dan biti po istoj ceni, a trošak za cijeli period iznosi oko 250.000 evra – dodaje Burmaz.

(Novosti.rs)