Sport 23.10.2022.

Ugašen rumunski klub koji je 2016. godine bio prvak države

ČITANJE: 1 minuta

Prvak Rumunije iz 2016. godine Astra Giurgiu ugašena je i zvanično nakon posljednjeg poraza rezultatom 19:0 u osmom kolu tamošnje treće lige u kojoj je u dosadašnjem dijelu sezone bila bez bodova i s gol-razlikom 0:78.

Astra je nedavno igrala kvalifikacije za Ligu prvaka i takmičila se u Evropskoj ligi, ali sada je nekoliko svojih utakmica morala prekinuti te su na jednom meču čak izašli na teren sa samo šest igrača, prenosi Klix.ba.

“FIFA nam je uvela zabranu registracije igrača i našli smo se u trenutku kada ne možemo kompletirati tim za ostatak sezone. Ovo je slijepa ulica, iako nikome ne dugujemo novac. U uslovima u kojima smo se našli, bili smo prisiljeni podnijeti zahtjev za povlačenje ekipe iz trećeligaških utakmica. Nismo i nećemo moći kompletirati naš tim koji bi mogao igrati utakmice”, navodi se u saopštenju Astre.

Rumunski klub koji je dva puta izbacio West Ham iz Evrope prestao je tako postojati zato što je njenom vlasniku nogomet dosadio.”Problemi Astre počeli su nedugo nakon njenih najvećih uspjeha u evropskim takmičenjima. Vlasniku kluba dosadio je nogomet i prestao je plaćati igrače. Problemi kluba rasli su zajedno s dugovima”, pišu rumunski mediji, prenosi Klix.

Vlasnik kluba je u Rumuniji optužen za pranje novca, a prošle godine je dobio kaznu od pet godina zatvora pa je tada i Astra krenula propadati ispadanjem u treći rang i u konačnici gašenjem kluba.