Vijesti 29.12.2021.

UGOSTIO IH ĐAJIĆ: Osobe sa Daunovim sindromom simbolično ispratile 2021.

ČITANJE: 1 minuta

Osobe sa Daunovim sindromom iz Prijedora, Laktaša, Kotor Varoša i Banjaluke koja prolaze program socijalne rehabilitacije, osamostaljivanja i radnog osposobljavanja u Daun sindrom centru Banjaluka posjetile su danas Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske, gdje su simbolično ispratile 2021. godinu.

Događaju su prisustvovali i studenti defektologije iz Banjaluke, kao i generalni direktor UKC-a Vlado Đajić, koji je i ambasador lica sa Daunovim sindromom.

Đajić je istakao da mu je od svih novogodišnjih čestitki najljepša ona koju su mu uputili današnji gosti.

Iako je od samog osnivanja uvijek bio tu kao podrška ovom centru u organizacionom smislu, Đajić je naglasio da su štićenici ovog centra više pomogli njemu jer uz njih život gleda drugim očima.

Direktor Daun sindrom centra Zoran Jelić istakao je da je ova ustanova postigla odlične rezultate tokom 2021. godine.

On je izdvojio premijeru dokumentarnog filma “Neki novi Brodvej”, koji je do sada osvojio četiri međunarodne nagrade, sadnju 300 stabala voća u komuni u Banji Vrućici i borovnice na 500 metara kvadratnih u komuni na Jahorini, kao i osnivanje škole fudbala za djevojke.

Generalnom direktoru UKC-a ovom prilikom uručena je zahvalnica i prenesene pozdravne poruke iz Beograda, Novog Sada, Zaječara, Novog Pazara, Herceg Novog, Beča, Osla i Moskve.

(Srna/ N.S)