Vijesti 28.05.2019.

Uhapšen Banjalučanin koji je pljačkao kladionice

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka policija uhapsila je B.K. iz Banjaluke, koji se sumnjiči da je u periodu od februara do maja opljačkao nekoliko kladionica na području grada.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, u akciji kodnog naziva “Kapa”, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela “Razbojništvo”, policija je preduzela niz operativnih i istražnih mjera i radnji koje su, 27.05.2019. godine, rezultirale identifikovanjem i hapšenjem B.K. iz Banjaluke.

“B.K. se sumnjiči da je u periodu od februara do maja 2019. godine, na području grada Banjaluke i Laktaša, izvršio četiri krivična djela ‘Razbojništvo’ i jedno krivično djelo ‘Razbojništvo’ u pokušaju, jer je uz prijetnju upotrebe noža prema radnicama sportskih  kladionica i prodavnice, otuđio novac, čime je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 4.000 KM”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Policijski službenici su pronašli i izuzeli sredstvo izvršenja krivičnih djela, a nakon kompletiranja predmeta, u toku dana osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

(Nezavisne)