Vijesti 22.03.2016.

Uhapšen Banjalučanin – vlasnik laboratorije za proizvodnju droge

ČITANJE: 1 minuta
hapsenje
Dvadesetsedmogodišnji muškarac iz Banjaluke čiji su inicijali V.V. uhapšen je zbog sumnje da je on vlasnik pronađene laboratorije za proizvodnju droge u Starčevićevoj ulici u Banjaluci, rečeno je u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Portparol CJB-a Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da su pripadnici kriminalističke policije po naredbi Osnovnog suda Banjaluka juče prilikom pretresa kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi V.V. pronašli laboratoriju za proizvodnju droge.

-Pronađena je i privremeno oduzeta komora od termoizolacionog platna /platno-folija/, vaga za precizno mjerenje, mrvilica, vještačko gnojivo za uzgoj marihuane, digitalni mjerač vlažnosti, više plastičnih posuda u kojima se nalazi zemlja sa tragovima marihuane, te drugi pribor i predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i rasprodaju droge- navela je Markanovićeva.

Ona je istakla da će izuzeti predmeti biti deponovani u Osnovni sud u Banjaluci i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni V.V. pušten je na slobodu, a protiv njega slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet droge.

(Agencije)