Vijesti 22.08.2017.

Uhapšen Banjalučanin, zaplijenjena dva kilograma heroina

ČITANJE: 1 minuta

Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva “Povratnik”, usmjerenoj na otkrivanje i procesuiranje organizovanih struktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i širom BiH, policijski službenici SIPA i Policije Brčko distrikta po nalogu Tužilaštva BiH lišili su slobode osumnjičenog Srđana Krndiju, rođenog 1990. godine u Banjaluci.

Takođe, operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od dva kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zaplijena heroina u BiH u proteklom periodu.

Akcija “Povratnik”, usmjerena je na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inozemstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

(klix.ba)