Vijesti 02.02.2016.

Uhapšen bivši sjemeništarac Katoličke crkve koji je u Meksiku tražio bebe za seks

ČITANJE: 1 minuta
amerika pedofil
Nova seksualna afera unutar Katoličke crkve potresa SAD – federalne vlasti uhapsile su “sjemeništarca” koji je namjeravao da otputuje u Meksiko i tamo izabere bebu za seksualno iskorišćavanje!?

Džoel Rajt je rezervisao kartu za let u San Dijego. Po dolasku u Meksiko, planirao je da posjeti hotel, gdje su mu trebale biti ponuđene “ženske bebe” među kojima bi birao onu koja mu se najviše sviđa.

Kako navodi list “People”, Rajta, iz Kolumbusa u Ohaju, priveli su agenti Ministarstva za imigraciju i carinu u San Dijegu.

On je optužen za namjeru započinjanja seksualnih radnji sa maloljetnicima, kao i za započinjanje ilegalnih seksualnih radnji u drugoj državi.

Rajt je uhapšen nakon višemjesečne tajne operacije u vezi sa izrabljivanjem djece, koja je započela anonimnom dojavom.

Prema optužnoj dokumentaciji, Rajt se putem mejla dopisivao s agentom na tajnom zadatku, koji se predstavio kao meksički “vodič”.

“Sjemeništarac” je izrazio namjeru da posjeti Tihuanu kako bi “usvojio dijete mlađe od tri godine, s kojim bi mogao imati seksualne odnose”.

Policija navodi da je Rajt neuspješno pokušao da usvoji dijete i prošle godine.

Proteklih godina Katolička crkva u SAD morala je da prizna niz seksualnih afera i izrabljivanja djece, u kojima su učestvovali sveštenici.

Crkva je u nekim slučajevima postigla nagodbu sa oštećenima i isplatila odštetu, a neki slučajevi se još nalaze pred američkim sudovima.

(Agencije)