Uhapšen bivši sjemeništarac Katoličke crkve koji je u Meksiku tražio bebe za seks

amerika pedofil
Nova seksualna afera unutar Katoličke crkve potresa SAD – federalne vlasti uhapsile su “sjemeništarca” koji je namjeravao da otputuje u Meksiko i tamo izabere bebu za seksualno iskorišćavanje!?

Džoel Rajt je rezervisao kartu za let u San Dijego. Po dolasku u Meksiko, planirao je da posjeti hotel, gdje su mu trebale biti ponuđene “ženske bebe” među kojima bi birao onu koja mu se najviše sviđa.

Kako navodi list “People”, Rajta, iz Kolumbusa u Ohaju, priveli su agenti Ministarstva za imigraciju i carinu u San Dijegu.

On je optužen za namjeru započinjanja seksualnih radnji sa maloljetnicima, kao i za započinjanje ilegalnih seksualnih radnji u drugoj državi.

Rajt je uhapšen nakon višemjesečne tajne operacije u vezi sa izrabljivanjem djece, koja je započela anonimnom dojavom.

Prema optužnoj dokumentaciji, Rajt se putem mejla dopisivao s agentom na tajnom zadatku, koji se predstavio kao meksički “vodič”.

“Sjemeništarac” je izrazio namjeru da posjeti Tihuanu kako bi “usvojio dijete mlađe od tri godine, s kojim bi mogao imati seksualne odnose”.

Policija navodi da je Rajt neuspješno pokušao da usvoji dijete i prošle godine.

Proteklih godina Katolička crkva u SAD morala je da prizna niz seksualnih afera i izrabljivanja djece, u kojima su učestvovali sveštenici.

Crkva je u nekim slučajevima postigla nagodbu sa oštećenima i isplatila odštetu, a neki slučajevi se još nalaze pred američkim sudovima.

(Agencije)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za