Region 06.01.2021.

Uhapšen Brano Mićunović

ČITANJE: 2 minute

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović priveden je u Budvi, potvrđeno je “Vijestima”.

Prema prvim informacijama, sa Mićunovićem je privedeno još nekoliko ljudi iz obezbjeđenja kod kojih je pronađeno oružje.

Policijska patrola zaustavila je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, automobil Mićunovića na kružnom toku na ulazu u Budvu.

On se sada nalazi u policijskoj stanici.

Mićunovic je godinama opisivan kao lice povezano sa podzemljem, što je on iznova demantovao.

Osim toga, povezuju ga i sa porodicom Đukanović.

Crnogorska policija još se nije oglasila povodom hapšenja Mićunovića

Ko je Brano Mićunović?

Za neke, Brano Mićunović je „ponos Crne Gore“ o čemu svedoči i stranica na Fejsbuku, koja nosi upravo ovaj naziv, dok je za druge kriminalac i “gospodar Crne Gore”, bez čijeg se odobrenja ne može završiti nijedan ozbiljniji posao u sivoj zoni. Naime, u Crnoj Gori postoji izreka „nema kralja nema Tita, sad se ođe Brano pita”.

I pored brojnih spekulacija, zvanično nikada nije dokazano da je Mićunović bilo šta drugo do uspešan i pomalo misteriozan biznismen.

Rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

Ubistvo u Nemačkoj

U Novom Sadu je studirao ekonomiju, ali se nije dugo zadržao na fakultetu, a ni u zemlji. Njegovo ime se prvi put dovodi u vezu sa nekim krivičnim delom kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković, bivši direktor marketinga INE. Iako se spekulisalo, nikada nije dokazano da iza likvidacije stoji Mićunović.

Koliko je poznato – kroz domaće evidencije osuđenih za krivična dela – Mićunović se ne spominje. Poslednje godine 20. veka proveo je u zatvoru Spuž, jer je bio osumnjičen zbog ubistva koje se dogodilo pod sumnjivim okolnostima.

(nova.rs)