Vijesti 12.11.2015.

Uhapšen član “Pink Pantera” zbog pljačke stana hrvatskog ambasadora

ČITANJE: 1 minuta
uhapsen
Član kriminalne grupe “Pink Panter” Rajko Čaušević (59) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je sa još dvije osobe opljačkao stan hrvatskog ambasadora Ivane Sutlić Perić u glavnom gradu Crne Gore.

Osim Čauševića, uhapšen je i mladić čiji su inicijali Š.M. (23) iz Podgorice, i obojici je određen pritvor, navode crnogorski mediji.

Stan hrvatskog ambasadora u Crnoj Gori obijen je prije desetak dana i tom prilikom ukraden je vrijedan unikatni nakit, koji je pronađen prilikom hapšenja osumnjičenih.

Š.M. i još jedna osoba, po instrukcijama i u pratnji Čauševića, upali su u stan ambasadora Hrvatske u Podgorici, obivši balkonska vrata.

Čaušević je označen kao vođa kriminalne grupe “Pink Panter”, a nedavno je u razgovoru za podgorički “Dan” govorio o svojoj prošlosti, navodeći da je prvi put u Crnoj Gori završio u zatvoru sa samo 17 godina.

On kaže da je zatvorske kazne služio u NJemačkoj, Austriji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Španiji, Švedskoj, Holandiji, te da je posljednji put bio u zatvoru 2013. godine u Hrvatskoj.

Čaušević je potvrdio da je krao sve što je vrijedno, a posebno zlato.

“Pink Panteri” je ime koje je Interpol dodijelio međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavi krađom nakita.

(Agencije)