Vijesti 25.12.2018.

Uhapšen Davor Dragičević

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su u Banjoj Luci priveli Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida Dragičevića, potvrdio je za Klix.ba advokat Ifet Feraget.

“Još uvijek provjeravam informacije, ali koliko znam, Davor je priveden jer se nije odazvao na poziv za saslušanje. Više detalja zasada nemam”, kazao nam je Feraget.

Informaciju o privođenju Dragičevića na Facebook grupi “Pravda za Davida” potvrdila je i njegova bivša supruga i Davidova majka Suzana Radanović.

Podsjećamo, MUP RS prije nekoliko dana je saopštio da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i poslanik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra, u vrijeme održavanja posebne sjednice na kojoj je izabrana nova vlada.

Prema navodima policije, članovi grupe “Pravda za Davida” postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS. Takođe, kako su naveli, nastavlja se policijski rad s ciljem utvrđivanja postojanja elemenata izvršenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Članovi grupe “Pravda za Davida”, 17. decembra su iznijeli teške optužbe na rad MUP-a i negodovali zbog ponovog izbora Dragana Lukača za ministra unutrašnjih poslova RS-a.

(Klix)