Vijesti 04.01.2021.

UHAPŠEN DO OTREŽNJENJA: Osuđeni ubica pretukao dvije djevojke u banjalučkom kafiću

ČITANJE: 4 minute

Osuđeni ubica Dario Mirjanić Bljuzgo tokom vikenda napao je i istukao dvije djevojke u kafiću „Krug“ u centru Banjaluke, saznaje Srpskainfo.

Nasilnik je nakon toga uhapšen i priveden u policiju, a riječ je osobi koja je već odslužila kaznu od osam godina zatvora, zbog toga što je 2011. ubio Vesu Medića u Banjaluci.

Izbor blizak istrazi ispričao je za Srpskainfo šta se sve dešavalo u noći između petka i subote u kafiću „Krug“.

– Dvije djevojke su bile u kafiću za svojim stolom i veselile se kao i većina gostiju. Taj mladić im je par puta prilazio za sto i nešto pričao. Djevojku su ga par puta zamolile da se odmakne od njhovog stola – istakao je naš sagovornik.

Gosti nisu reagovali

Prema njegovim riječima, kada je treći put Mirjanić došao za njihov sto, nastao je pravi haos.

– One su ga navodno opet zamolile da se odmakne od njihovog stola, a on je tada podivljao i napao ih. Sve što je bilo flaša i čaša na stolu gurnuo je na jednu djevojku. Ona je pala pod sto i isjekla se po rukama od polupanog stakla – kaže izvor Srpskainfo.

Međutim, on se tu nije zaustavio. Nakon što je ta djevojka pala on se okrenuo prema drugoj djevojci i krenuo je divljački udarati.

– Udario ju je najmanje tri puta šakom u glavu. Ono što je najgore, ostali gosti koji su se tu zatekli samo su gledali kako on napada djevojke i niko nije pokušavao da ga zaustavi. Zanimljivo je i da se u tom lokalu skuplja puno ljudi, a da nemaju obezbjeđenje – pojasnio je naš izvor.

Dodao je da je tada djevojka, koja je pala, ustala i krenula na Mirjanića da zaštiti prijateljicu. Tek tada su se umiješali i drugi gosti i krenuli smirivati Mirjanića.

Poziv policiji

Jedan od napadnutih djevojaka odmah je pozvala policiju i prijavila da su napadnute.

Prema našim saznanjima, policiju je nazvao i vlasnik kafića „Krug“, koji je prijavio da je nepoznati muškarac, nakon što nije dobio piće jer je bio pijan, napao djevojku koja je bila u lokalu.

– Policija je ubrzo došla do kafića „Krug“ gdje je zatekla djevojku koja je imala više masnica, podliva krvi i ogrebotina po licu. Poslije nekog vremena Mirjanić je pronađen i uhapšen – dodao je izvor Srpskainfo.

Da je Mirjanić uhapšen potvrđeno nam je i u Policijskoj upravi Banjaluka.

Portparol ove uprave Danijela Mučibabić je rekla da je policiji prijavljen incident u ugostiteljskom objektu u Bajaluci i da je jedna osoba uhapšena.

Teško ubistvo

Podsjetimo, Mirjanić je osoba koja je od ranije poznata policiji, posebno zbog teškog ubistva Vese Medića, koje se desilo 6. avgusta 2011. godine u Banjaluci. Dovođen je i u vezu s drugim krivičnim djelima.

Ubistvu je, pretohodila žestoka svađa između Medića s jedne, te Mirjanića i njegovog druga Davora M. s druge strane.

Tokom ove svađe Medić je izveo Davora M. ispred lokala i išamarao ga, nakon čega su optuženi i Davor M. pokušali da se obračunaju s Medićem.

Mirjanić zatim odlazi do nekoliko metara udaljenog prodavca lubenica, uzima od njega kuhinjski nož dužine 20 centimetara i vraća se u lokal “Ekselens”.

U namjeri da se osveti, Mirjanić prilazi Mediću i govori mu: “Ti si mi pretukao druga”, a kada je Medić krenuo prema njemu, Mirjanić mu je zadao smrtonosni ubod u lijevu bočnu stranu, ispod ruke.

Optuženi je nakon zločina pobjegao, ali su ga inspektori kasnije pronašli i uhapsili.

Iste godine on je osuđen na osam godina zatvora. Kao olakšavajuće okolnosti prilikom izricanja presude, na strani osuđenog Mirjanića bili su njegova mladost, kao i doprinos ubijenog Medića, koji ga je prethodno napao bejzbol palicom.

Otežavajuća okolnost za osuđenog Mirjanića je činjenica da je bio uporan u izvršenju krivičnog djela, odnosno što je nakon prvog sukoba otišao na obližnji štand s lubenicama, ukrao nož i vratio se pred lokal “Ekselens”, gdje se odigrala tragedija.

Bio pijan

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić pojasnila je za Srpskainfo da je nakon sukoba u ugostiteljskom objektu uhapšen D.M. iz Banjaluke.

– Ta osoba je prekršajno sankcionisana zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad. Prilikom hapšenja on je bio u alkoholisanom stanju i zadržan je u policiji do otrežnjenja – pojasnila je Mučibabićeva.

(Srpskainfo)