Vijesti 01.08.2016.

Uhapšen Dobojlija zbog prijetnji novinarima u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Banjaluka policija uhapsila je lice inicijala M.S. (1997) iz Doboja, zbog osnovane sumnje da je putem mejla upućivao prijetnje novinarima iz Banjaluke.

“Policijskoj stanici Banjaluka-Lazarevo, prijavljeno je 29.07.2016. godine oko 13.00 časova, da je na internet adresu jedne novinarske agencije iz Banjaluke, 28.07.2016. godine oko 22.45 časova, stigla poruka prijetećeg sadržaja u kojoj se navodi da će se napasti na život i tijelo zaposlenih u firmi.

Policijski službenici su odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli niz operativnih mjera i radnji, te u saradnji sa policijskim službenicima Centra javne bezbjedenosti Doboj, identifikovali i lišili slobode lice M.S. iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘ugrožavanje sigurnosti’.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se lice, nakon završene kriminalističke obrade, otpusti na slobodu, te da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokazivanja navedenog krivičnog djela.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krično djelo. Centar javne bezbjednosti Banjaluka oštro osuđuje svaki vid napada na novinare i ugožavanja slobode izražavanja, te kroz svakodnevnu komunikaciju i saradnju sa njima, stiče povjerenje građana što je i ovaj put brzom i efikasnom reakcijom opravdalo”, stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(Pressrs.ba)