Vijesti 17.08.2016.

Uhapšen jedan od najpoznatijih banjalučkih provalnika

ČITANJE: 2 minute

Prijedorska policija uhapsila je Zorana Aleksića (41), serijskog provalnika iz Banjaluke, zbog sumnje da je provalio u tri stana na području Prijedora iz kojih je ukrao raznu robu, vrijednu oko 10.000 maraka.

U CJB Prijedor navode da je Aleksić uhapšen u okviru akcije “Profil”.
– Osumnjičenom se na teret stavlja da je od januara do marta provaljivao u stanove na području Prijedora iz kojih je krao novac tehničke uređaje, televizore, parfeme, kozmetiku i slično. U stanove je ulazio pomoću fizičke snage i podesnog alata i do sada su mu dokumentovana tri krivična djela teške krađe u kojima je vlasnicima stanova pričinio materijalnu štetu od oko 10.000 maraka – navode u CJB Prijedor.

Policija je kod osumnjičenog Aleksića pronašla i oduzela dio kradenih predmeta, a nakon kriminalističke obrade on je pušten da se brani sa slobode.
– U toku je kompletiranje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog biti dostvljen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe – saopštio je CJB Prijedor.

Izvor blizak istrazi kaže da Zoran Aleksić ima bogat kriminalni dosije i važi za jednog od najpoznatijih provalnika sa ovih prostora. Iza sebe ima na desetine krivičnih prijava, ali i pravosnažnih presuda. U posljednjih 20 godina izrečeno mu je ukupno 11 godina zatvora. Većinu kazni je odležao, ali bi po izlasku iz zatvora nastavio da se bavi provalama.

Uglavnom je “operisao” na području Banjaluke i Prijedora, a zbog serije provala protiv njega su vođeni krivični postupci u Doboju, kao i u susjednoj Crnoj Gori. Tamošnje vlasti teretile su ga da je zajedno sa svojim zetom Mirsadom Malkočem iz Gradiške izvršio 18 provala u privatne kuće i stanove u Podgorici, Baru i Tivtu iz kojih su krali novac i nakit.

– Zoran Aleksić je dobro poznat istražnim organima i u posljednje dvije decenije policija je protiv njega podnijela na desetine krivičnih prijava i vjerujemo da to lice iza sebe ima oko 100 krivičnih djela – kaže izvor iz MUP-a RS.

Fotografija: Zoran Aleksić, hapšenje 2009. godine

(srpskacafe.com)