Vijesti 19.03.2021.

Uhapšen muškarac iz Novog Grada: Osumnjičen da je tetku (90) tjerao da prosjači u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Vlado G. (51) iz Novog Grada osumnjičen je da je svoju tetku (90) dovozio u Banjaluku i tjerao je da prosjači, a zatim da mu predaje novac, potvrdili su izvori “Nezavisnih novina”, upućeni u istragu.

Kako dodaju sagovornici “Nezavisnih”, terete ga i da je svoju nevjenčanu suprugu tjerao da, zajedno sa djetetom (6), nadgleda njegovu tetku kako prosi, te na kraju dana od starice pokupi sav novac i da ga preda njemu.

“Dosad prikupljene informacije pokazuju da je on tetku i nevjenčanu suprugu sa djetetom gotovo svakodnevno dovozio u Banjaluku. Starica je prosjačila uglavnom kod tržnih centara na području banjalučkog naselja Lazarevo”, rekli su sagovornici “Nezavisnih novina”.

Kako dodaju naši izvori, slijedeći ta saznanja, policija je pokrenula istragu.

“Policija se prihvatila posla, te je Vlado praćen. Ubrzo je istraga dala rezultate. Na ovaj način spriječeno je organizovano prosjačenje u Banjaluci”, ističu naši sagovornici.

Baka je, saznajemo, zbrinuta na gerijatriji, a Vladinu nevjenčanu suprugu sa djetetom preuzeo je Centar za socijalni rad u Novom Gradu. Vlado je uhapšen.

(N.S)