Vijesti 24.12.2015.

Uhapšen napadač na maloljetnike u Doboju

ČITANJE: 1 minuta
Doboj
Policija iz Doboja uhapsila je mještanina čiji su inicijali M.J, koji je osumnjičen da je napao grupu maloljetnika, a jednom od njih prislonio pištolj na glavu.

Osumnjičeni je uhapšen na području federalne opštine Tešanj u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj.

Lice čiji su inicijali M.J. osumnjičeno je da je 21. decembra u 16.15 časova vozilo “audi A8”, kojim je upravljao, u Nemanjinoj ulici u Doboju usmjerio na petoricu maloljetnika.

Četiri maloljetnika, kako se navodi, u tom trenutku nalazila su se na trotoaru, a jedan, koji je stajao na kolovozu do trotoara, pomjerio se unazad da bi izbjegao udar vozila.

M.J. je sa dvije ženske osobe izašao iz vozila i verbalno napao maloljetnika, dok ga je jedna ženska osoba odvraćala od daljeg napada.

U jednom trenutku M.J. je izvadio pištolj i usmjerio ga prema grupi maloljetnika.

Mladići su se udaljili prema suprotnoj strani ulice, a M.J. ih je sustigao, udarivši jednog mladića nogom u tijelo, dok su drugi maloljetnici njemu zadali udarce po tijelu.

Potom je M.J. repetirao pištolj i usmjerio ga u glavu maloljetniku.

U saopštenju se dodaje da je dalji napad spriječio policijski službenik CJB Doboj, koji je izdao naredbu izvršiocu da odloži pištolj, nakon čega je M.J. otrčao do vozila, kojim se udaljio u nepoznatom pravcu.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, M.J. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

(Agencije)