Vijesti 27.10.2018.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Radeta Vukovića u Rekavicama

ČITANJE: 1 minuta

Nenad Vuković (61) iz Rekavica kod Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je ubio Radeta Vukovića (75), koji je juče pronađen mrtav na lokalnom putu u blizini svoje kuće u zaseoku Bare.

Vuković se tereti da je tvrdim predmetom, najverovatnije vilama, udario Radeta po glavi i tako ga usmrtio. Prema nezvaničnim informacijama motiv ubistva je sukob zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Zločin se dogodio juče iza 6.15 časova. Prema priči mještana Rade Vuković je ujutro otišao da odvede krave na ispašu na susjednu livadu.

Ubijen je nakon što se putem vraćao kući. Mrtvog pored puta, kraj lokve krvi, pronašao ga je komšija Svetislav Vuković koji je pozvao policiju.

Na tijelu su uočene najmanje dvije povrede glave, na tjemenu i čelu, nastalih od udarca tvrdim predmetom.

U PU Banjaluka navode da će osumnjičeni tokom dana biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

– Na osnovu niza preduzetih operativnih i istražnjih radnji policijski službenici su utvrdili da se N. V. sumnjiči da je podesnim predmetom nanio povrede sedamdesetčetvorogodišnjaku od čijih posljedica je preminuo. Osumnjičeni će tokom dana biti predat OJT Banjaluka uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

(Sprskacafe)