Vijesti 13.07.2016.

Uhapšen provalnik iz Dervente zbog krađe u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Dvadesetšestogodišnji muškarac iz Dervente uhapšen je u Banjaluci zbog sumnje da je počinio razbojničku krađu i tešku krađu, pričinivši materijalnu štetu od 2.000 KM.

Dervenćanina čiji su inicijali S.Ž. uhapsili su juče pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, saopšteno je iz CJB.

On je 9. jula oko 5.00 časova u Gajevoj ulici u Banjaluci ušao kroz otvoren prozor u privatni stan, odakle je ukrao dva mobilna telefona i novac.

Oštećena Banjalučanka koja je bila u stanu je pokušala da spriječi osumnjičenog da pobjegne, ali ju je on odgurnuo i pobjegao.

Osumnjičeni S.Ž. je izvršenim krivičnim djelima pričinio materijalnu štetu od oko 2.000 KM.

Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku, a tokom ispitivanja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je S.Ž. izvršio i krivično djelo teška krađa na području Dervente jer su kod njega pronađeni predmeti za koje se sumnja da je prisvojio tokom izvšenja krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

Uz saglasnost dežurnog okružnog tužioca, osumnjičeni je nakon ispitivanja pušten na slobodu, a protiv njega slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela razbojnička krađa i teška krađa.

(Agencije)