Vijesti 10.01.2023.

Uhapšen radnik Tužilaštva BiH zbog mita

ČITANJE: 1 minuta

Radnik Tužilaštva BiH Mustafa Vrabac (38) uhapšen je zbog sumnje da je od jedne osumnjičene osobe tražio 10.000 evra da bi mu obezbijedio povoljniji status.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH pomenutog terete za krivično djelo primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem, piše Glas Srpske.

– Osumnjičeni je uhapšen u akciji po nalogu Tužiteljstva BiH postupajući u odnosu nulte tolerancije prema pojavama koruptinih aktivnosti. Aktivnosti su sproveli policijski djelatnici MUP-a RS i MUP-a KS. Osumnjičeni Vrabac  je pod istragom da je, u proteklom periodu, stupio u kontakt s jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 evra kako bi u svojstvu službene osobe i radnika Tužilaštva  BiH, pokušao uticati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da će osumnjičeni  u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Ističe se da je glavni tužilac naložio suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz Tužilaštva  BiH.

– Tužilaštvo BiH i glavni tužioc pozivaju građane, da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinioci tih aktivnosti radnici institucija i agencija za provođenje  zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala. Cilj je odstranjivanja korumpiranih radnika iz svih institucija, a naročito agencija za provođenje zakona – navodi se u saopštenju.