Svijet 16.01.2023.

UHAPŠEN ŠEF KOZA NOSTRE: Najtraženiji mafijaški bos bio 30 godina u bjekstvu

ČITANJE: 1 minuta

Italijanski karabinjeri uhapsili su najtraženijeg mafijaškog bosa u zemlji Matea Mesinu Denara, prenio je Rojters današnje pisanje italijanske novinske agnecije ANSA. Mesina Denaro se smatra šefom sicilijanske Koza nostre i bio je u bjekstvu od 1993. godine.

Denaro, čiji je nadimak Dijabolik, uhapšen je na privatnoj klinici u Palermu. Njega je policija dugo pokušala da uhvati, a osim što je bio najtraženiji u Italiji, bio je i među deset najtraženijih kriminalaca u svijetu.

Denaro je otišao u privatnu kliniku gdje je uhapšen, “zbog terapije”, izjavio je komandant karabinjera Paskvale Anđelosanto nakon hapšenja.

Njegovo hapšenje pozdravila je premijerka Italije Đorđa Meloni koja je rekla da je to još jedna velika pobjeda Italije.

“Velika pobjeda države koja pokazuje da se ne predaje pred mafijom. Dan nakon godišnjice hapšenja Tota Rine, još jedan šef organizovanog kriminala priveden je pravdi”, rekla je ona.

Denaro je u odsustvu osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog uloge koju je imao u ubistvima tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine, prenosi Rojters.

Denaro se, takođe, suočava sa doživotnom zatvorskom kaznom zbog učešća u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu u kojima je poginulo 10 ljudi naredne godine.

(Agencije)