Vijesti 17.12.2015.

Uhapšen Svetozar Marović

ČITANJE: 2 minute
SVETOZAR MAROVIC
Bivši predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović uhapšen je jutros prema nalogu specijalnog državnog tužioca, prenose “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama sadašnji predsjednik političkog savjeta DPS-a uhapšen je u zgradi Vektre u Podgorici.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nagovijestio je ranije hapšenje Marovića, ističući da je identifikovan šef organizovane kriminalne grupe u Budvi i najavio da će uskoro istraga biti proširenja i na njega u slučajevima platoa na Jazu i TQ plaza, prenosi crnogorski portal CDM.

– Tužilaštvo vjeruje da je prikupilo dovoljno dokaza za preduzimanje ove aktivnosti, a to je donošenje naredbe za proširenje istrage i u odnosu na organizatora ove kriminalne grupe- rekao je Katnić.

Svi ključni akteri “Budvanske afere” priznali su da su krivi za višemilionsku štetu nastalu na račun Opštine Budva i države u nekoliko odvojenih postupaka, navodi portal.

U pritvoru su već Marovićev sin Miloš, brat Dragan, strina Mirjana, a postupak se vodi i protiv njegove kćerke Milene Marović-Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović.

Podsjećamo, Miloš Marović, sin visokog funkcionera vladajuće DPS Svetozara Marovića, prebačen je početkom mjeseca u istražni zatvor kod Podgorice i određen mu je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je umiješan u nezakonitu prodaju državne zemlje kod Budve.

On je u pritvoru zbog sumnje da je umiješan u nezakonitu prodaju 26.000 kvadrata opštinskog zemljišta u zaleđu plaže Jaz, čime je gradski budžet oštećen za 1,4 miliona evra.

Osim toga, nekoliko visoko pozicioniranih ličnosti opštine Budva, među kojima su i ćerka i brat bivšeg i jedinog predsjednika Srbije i Crne Gore, uhapšeni su sredinom avgusta.

(NN)