Vijesti 17.10.2016.

Uhapšen ubica Rade Dojčinović!

ČITANJE: 2 minute

Abdulah Berbić (65) iz Kostajnice uhapšen je u Banjaluci zbog ubistva Rade Dojčinović (60)!

Policija je ovo ubistvo rasvijetlila nakon više od godinu dana, a Barbić je nakon hapšenja priznao izvšenje djela u potpunosti.

Prema riječima Darka Ilića, načelnika Uprave za teški i organizovani kriminatitet u RS, Berbićevo priznanje djela pokriveno je i dokazima.

– Rada Dojčinović ubijena je iz koristoljublja. Osmunjićeni je pratio danima misleći da u kući ima veću količinu novca, a onda se na dan ubistva odlučio da upadne i opljačka je – rekao je on.

vikedica-u-josikovoj-vodi

Inače, Berbić je od ranije poznat policiji i osuđivan je za razna krivična djela pred domaćim pravosuđem, ali i u inostranstvu. O kakvim se djelima radi, policija nije saopštila.

Rada Dojčinović, nekadašnja blagajnica banjalučkog “Autoprevoza”, ubijena je 19. septembra 2015. godine pored svoje vikendice u Jošikovoj vodi kod Banjaluke. Ubistvo je odmah okarakterisano kao profesionalno, jer je Dojčinovićeva pogođena sa dva hica iz pištolja, kalibra 9mm. Prema procjeni patologa prvi hitac pogodio je u stomak i oborio je na zemlju da bi joj ubica nakon toga prišao i “ovjerio” je metkom u potiljak.

Da je zločin bio detaljno isplaniran svjedoči i činjenica da je neposredno prije ubistva počinilac isključio nadzorne kamere na kući.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je ubica pomijerao tijelo, a u travi je ostao trag kuda ga je vukao. Međutim, radilo se o svega par metara i sumnja se da je počinilac time htio da sakrije leš i tako sebi kupi dodatno vrijeme za bjekstvo. Utvrđeno je i da je od žrtve ukrao novčanik sa manjim iznosom novca, a budući da iz kuće nije ukradeno ništa vrijedno sumnjalo se da je ubica time želio da skrene istragu na krivi put i sve prikaže kao da je zločin počinjen iz koristoljublja. Ispostavilo se na kraju, da to nije bilo tačno i da je motiv bilo koristoljublje.

Policija je tokom istrage ispitala na desetine lica, a među njima su i članovi porodica sa kojih je skinuta svaka sumnja. Na saslušanje je priveden i čoban koga su nadzorne kamere snimile kako pripinje krave u blizini vikendice, ali je i on prošao poligrafsko testiranje.

Istragu su mjesecima vodili inspektori za krvne delikte Centra javne bezbjednosti Banjaluka i predmet je nedavno preuzela novoformirana Uprava za organizovani i teškim kriminalitet MUP-a RS koja je intenzivirala istragu.

(srpskacafe.com)