Vijesti 02.10.2018.

UHAPŠEN ZBOG MARIHUANE Banjalučanina sumnjiče da je drogu dilao srednjoškolcima

ČITANJE: 2 minute

Goran Damjanić (53), zvani Zola, iz Banjaluke, koji je uhapšen nakon što je policija pronašla blizu 830 grama marihuane, osumnjičen je da je drogu poturao i maloljetnicima, otkriva izvor “Nezavisnih”.

Naš sagovornik dodaje da je policija istragom došla do sumnje da je on marihuanu davao i srednjoškolcima iz Banjaluke.

“Zbog toga je pokrenuta opsežna istraga, koja je u petak okončana akcijom ‘Lava’, njegovim hapšenjem te pronalaskom droge u stanu koji on koristi”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Damjaniću je, kako nam je potvrđeno, određen pritvor, u koji će on biti sproveden nakon što mu se okonča liječenje, pošto mu je u međuvremenu pozlilo i ugrađen mu je stent.

“Njemu je pozlilo kada je trebalo da bude sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, zbog čega ga je policija prevezla u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci”, ističe naš izvor.

Uz navođenje inicijala pacijenta, iz UKC RS su za “Nezavisne” potvrdili da je on dovezen u subotu u 19.53, te hospitalizovan u Klinici za kardiovaskularne bolesti, gdje mu je urađena koronografija, a nakon toga i ugrađen stent.

“Pacijent je zasad stabilnog zdravstvenog stanja, te ostaje na kraćem bolničkom praćenju i liječenju”, kažu iz UKC RS.

Pritvor je Damjaniću određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koje ga tereti za prodaju droge.

“Od početka ove godine do 28. septembra na području Banjaluke osumnjičeni je nabavljao i držao marihuanu radi prodaje. Tokom pretresa stana od osumnjičenog je 28. septembra oduzeto 827,80 grama bruto mase marihuane namijenjene za dalju prodaju”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je, kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva, zatražio da se Damjaniću odredi pritvor zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Iz Osnovnog suda u Banjaluci, koji mu je odredio pritvor, kažu da će osumnjičeni, nakon odluke ljekara o otpuštanju s liječenja, biti sproveden u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka.

(Nezavisne)