Vijesti 04.09.2015.

Uhapšen zbog organizovanja prostitucije u Budvi

ČITANJE: 1 minuta
prostitucija

Muškarac čiji su inicijali B.R. (34) uhapšen je danas u Budvi zbog sumnje da je tokom ljetne turističke sezone organizovao prostituciju na crnogorskom primorju.

B.R. je osumnjičen da je na području Budve ugovarao i organizovao pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima i na drugim lokacijama, te da je u te svrhe koristio više punoljetnih stranih državljanki iz zemalja okruženja.

Osumnjičeni B.R. će danas, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu u Kotoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije, saopšteno je iz crnogorske policije.

Današnje hapšenje je izvedeno u policijskoj akciji kodnog nazva “Sirena”, koja je nastavak akcije “Pink tri”.

Ovo je treća akcija Uprave policije Crne Gore usmjerena na suzbijanje organizovanja i vršenja prostitucije, koja je u proteklom periodu sprovedena na primorju.

U akciji “Lutka” 20. avgusta uhašena je žena čiji su inicijali Ž.R. (37) iz Kotora, osumnjičena za posredovanje u vršenju prostitucije.

Ona je osumnjičena da je na području više primorskih opština ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima, plovilima i na drugim lokacijama, s ciljem sticanja novčane dobiti.

Prethodno su 24. jula, u akciji “Pink tri”, uhapšena lica čiji su inicijali M.M. (29) iz Loznice, S.P. (33) iz Mostara i B.C. (54) iz Bara, koji su osumnjičeni za posredovanje u vršenju prostitucije.

Aktivnosti službenika Uprave policije MUP-a Crne Gore biće nastavljene, navodi se u saopštenju.

(Agencije)