Vijesti 01.03.2021.

Uhapšen zbog posjedovanja oružja i vožnje pod uticajem alkohola

ČITANJE: 1 minuta

Lice iz Banjaluke čiji su inicijali M.P. uhapšeno je zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a utvrđeno je i da je vozilo pijano, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Policija je prilikom kontrole automobila “be-em-ve” kojim je upravljalo ovo lice u Ulici manastira Gračanice pronašli i oduzeli ručno prerađenu poluautomatsku pušku i 14 metaka.

Lice je alko-testirano i utvrđeno je prisustvo 2,22 promila alkohola krivi.

Zbog počinjenog krivičnog djela biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, dok će lice biti prekršajno sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Službenici Policijske stanice Kotor Varoš istog dana su od lica čiji su inicijali M.V. oduzeli automobil “reno” jer su prilikom kontrole utvrdili da je vozilo bez položenog vozačkog ispita, kao i da ne posjeduje potvrdu o registraciji vozila.

Provjerom u registru novčanih kazni, utvrđeno je da M.V. ima dug od 11.220 KM i biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

(Srna, E.M)