Vijesti 07.08.2020.

ODUZETI PIŠTOLJ, MOBITELI, OMETAČI SIGNALA: Uhapšena dva lica zbog krađa i droge

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lica čiji su inicijali D.R. i M.B. zbog sumnje da su na području grada počinili više krivičnih djela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

“U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da lice M.B. /Mate Bilać/ posjeduje falsifikovanu ličnu kartu Hrvatske na navedeno ime, te da je zapravo riječ o licu S.I. za kojim je raspisana potraga od Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

S obzirom na to da su lica tvrdila da ne posjeduju automobil, policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja da koriste vozilo “škoda oktavija”.

U saopštenju se navodi da je izvršen pretres vozila, te da su pronađeni i oduzeti pištolj, više mobilnih telefona sa SIM karticama spremni za korištenje, elektronski uređaji – ometači signala, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela.

U saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo izvršen je pretres kuće koju koristi osumnjičeno lice D.R. na području opštine Sokolac.

“Određene aktivnosti u okviru ovog predmeta i dalje su u toku. Sve mjere preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u ovom gradu”, naglašava se u saopštenju.

(Srna)

Oznake: hapšenje