Vijesti 07.04.2021.

UHAPŠENA DVA MUŠKARCA: U Istočnom Novom Sarajevu pretukli čovjeka koji je kasnije preminuo

ČITANJE: 1 minuta

Sarajlije Smail Osivčić i Adnan Čeljo uhapšeni su zbog sumnje da su u ponedjeljak, 5. aprila, u Istočnom Novom Sarajevu napali i pretukli Predraga Mojevića koji je od zadobijenih povreda preminuo, saznaje “Glas Srpske”.

Nezvanično, svi su odranije poznati policiji i imaju debeo kriminalni dosije.

– Njih dvojica su napali Mojevića i nanijeli mu teške povrede. On je otišao u Dom zdravlja gdje mu je pružena ljekarska pomoć te je poslije toga pušten na kućno liječenje. Međutim, njemu je uveče pozlilo i tada je umro. Obdukcijom je utvrđeno da je preminuo od povreda koje je zadobio u napadu – ispričao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo rekli su, navodeći iniicijale, da uhapšene sumnjiče da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrt.

– Osumnjičeni su da su u ponedjeljak na području opštine Istočno Novo Sarajevo nanijeli teške tjelesne povrede P.M. Istoga dana oko 21.25 časova Policijska stanica Istočno Novo Sarajevo, obaviještena je da je pronađeno beživotno tijelo P.M. na adresi stanovanja – rekla je portparolka PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Dodala je da su policajci Istočnog Sarajeva brzom intervencijom identifikovali izvršioce koji su uhapšeni i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće predati tužiocu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Osumnjičeni su uhapšeni na području Kantona Sarajevo.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

(SB)