Vijesti 18.01.2017.

Uhapšena osumnjičena za krađu u Banjaluci: CJB se zahvaljuje medijima i građanima

ČITANJE: 1 minuta

Centar javne bezbjednosti Banjaluka se zahvaljuje medijima i građanima koji su dostavili korisne informacije, na osnovu kojih je istog dana kada je objavljena fotografija, identifikovana ženska osoba koja je izvršila krađu krajem novembra u krugu autobuske stanice.

Lice S. G. (1961) iz Banjaluke je lišeno slobode, a na osnovu daljeg operativnog rada policijskih službenika Policijske stanice Banja Luka – Lazarevo, pronađeni su i otuđeni predmeti, torba sa novačnikom, ličnim dokumentima oštećene i dio novca.

Dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, naložio je da se u redovnoj proceduri dostavi izještaj protiv osumnjičene za navedeno krivično djelo, a policijski službenici nastavljaju preduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju dokumentovanja navedenog i utvrđivanja da li se osumnjičena može dovesti u vezu i sa drugim krivičnim djelima.

Kroz navedeni događaj i postupanje istaknut je značaj međusobne saradnje i povjerenja između predstavnika medija, građana i policije, što je od izuzetne važnosti u prevenciji, identifikaciji i rješavanju bezbjednosnih problema, javlja RTRS.