Vijesti 01.01.2023.

UHAPŠENA TRI LICA: MUP Srpske o dešavanjma u novogodišnjoj noći

ČITANJE: 2 minute

Na području Republike Srpske u novogodišnjoj noći evidentirano je deset krivičnih djela, 14 prekršaja javnog reda i mira i 11 saobraćajnih nezgoda, a tri lica su uhapšena zbog izazivanja opšte opasnosti i fizičkog obračuna.

Krivična djela, prekršaji i saobraćajne nezgode evidentirani su u periodu od 20 časova 31. decembra do šest časova 1. januara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Policija je uhapsila lice čiji su inicijali N.M. iz Banjaluke jer je ispred ugostiteljskog objekta u ovom gradu pucalo iz vatrenog oružja.

Ovo lice uhapšeno je iza ponoći i od njega je privremeno oduzet pištolj.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnio da je u navedenom događaju riječ o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti, te naložio policijskim službenicima da izvrše uviđaj na licu mjesta.

Lice čiji su inicijali S.S. iz Gacka uhapšeno je nakon što je fizički napalo i teško povrijedilo sugrađana čiji su inicijali M.M.

Do fizičkog napada je došlo 20 minuta nakon ponoći ispred ugostiteljskog objekta u Gacku, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje je navedeno djelo kvalifikovao kao teška tjelesna povreda.

Policijskoj stanici Pale juče je u 21.40 prijavljeno da lice čiji su inicijali M.V. u Palama na javnom mjestu posjeduje vatreno oružje – pištolj.

Ovo lice je uhapšeno i od njega je privremeno oduzet pištolj.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo je navedeno djelo kvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti.

U evidentiranih 11 saobraćajnih nezgoda na području Republike Srpske u novogodišnjoj noći, pet lica je zadobilo lakše povrede.

(N.M.)

Oznake: MUP RS