Vijesti 02.06.2021.

UHAPŠENA TRI MLADIĆA: Priznali krađu sedam bicikala u Banjaluci, sumnja se da ih je bilo više

ČITANJE: 2 minute

U akciji banjalučke policije kodnog naziva “Kapriolo” uhapšena su tri mladića, među kojima je i državljanin Slovenije, koji je u Banjaluku došao na odmor, saznaje Srpskainfo.

Uhapšeni Aljoša Čordić (19), Đorđe Đukić (20), te maloljetni S.S. (17) u policiji su priznali krađu ukupno sedam bicikala, ali se sumnja da je bilo daleko više krađa, pa bi nastavak istrage mogao otkriti i druge, piše Srpskainfo.

Zanimljivo je da se Policijska uprava Banjaluka tokom dana nije oglašavala o ovoj akciji.

Da se radilo o unaprijed tipovanim krađama govori i to da su lopovi provaljivali u samo one podrume u zgradama u kojima su se nalazili bicikli veće novčane vrijednosti.

Osim provaljivanja u podrume, lopovima nije predstavljalo problem ni da se prošetaju cijelom zgradom kako bi snimili da li se i na kojem spratu nalaze bicikli.

U samo dvije krađe koje su se dogodile u banjalučkom naselju Starčevica lopovi su ukrali bicikle čija je vrijednost procijenjena na gotovo 2.000 maraka.

– U obje krađe na meti su bili bicikli iz jedne zgrade, a radilo se o markama “polar” i “scot”. Lopovi su prvo “snimili” podrum u kojem se nalazio “polar”, a zatim su ga opljačkali. Nijedan drugi podrum nisu provalili već isključivo onaj u kojem je bio skupocjeni bicikl. Lopovi su nakon toga sa četvrtog sprata iste zgrade ukrali i “scot” – ispričao je izvor iz istrage.

Za sada nije poznato da li su i ove dvije krađe izvršili osumnjičeni, ali dogodile su se u vremenskom periodu kada je trojac “radio”.

Tokom akcije “Kapriolo” pronađeno je ukupno sedam ukradenih bicikala, i to “capriolo”, “MTX”, “KTM”, “polar”, “avangard”, “cros” i “seagal”.

Izvor iz istrage otkrio je da su tri bicikla bila prodana drugim osobama, od kojih su, nakon hapšenja osumnjičenih, i oduzeti.

– Tokom maja na području koje pokriva Policijska stanica Obilićevo, među kojima su naselja Starčevica i Obilićevo, prijavljen je veći broj krađa bicikala različitih marki i vrijednosti. Operativnim radom na terenu došlo se do informacija o mogućim izvršiocima ovih krivičnih djela, nakon čega se krenulo u realizaciju akcije kodnog naziva “Kapriolo”, te hapšenja osumnjičenih – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Dva bicikla, “cros” i “seagal”, osumnjičeni su uspjeli prodati drugim osobama, kod kojih su oni pronađeni i uz potvrdu vraćeni.

– Pretpostavljamo da neke krađe nisu ni prijavljene pa ovom prilikom savjetujemo građanima da ukoliko su bili žrtve kradljivaca bicikala dođu u najbližu policijsku stanicu – zaključio je izvor iz istrage.

O akciji “Kapriolo” upoznato je nadležno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, kao i tužilac koji postupa u predmetima s maloljetnicima.

(SB)

Oznake: krađa, PU Banjaluka