Vijesti 02.06.2021.

UHAPŠENA ZBOG NADRILJEKARSTVA: Banjalučanka 2019. u Beogradu dobila priznanje za “preduzetništvo” (VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

Olgica Markanović, vlasnica medicinsko-estetskog centra “Tajas” u Beogradu, koja je uhapšena danas na granici nakon prijave da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike, čime je izazvala telesne povrede i narušeno zdravlje njenih pacijenata, na društvenim mrežama se predstavljala kao edukator!

Tužilaštvo je saopštilo da je Markanović uhapšena po prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, zatim informaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao i po prijavi oštećenih žena, piše nova.rs.

Kako se može videti na njenom Instagram profilu, nadrilekarka se predstavljala kao edukator, a objavljivala je i fotografije različitih sertifikata i diploma verovatno kako bi kod posetilaca ostavila utisak zaista obučene za taj posao. Takođe, u Banjaluci je dobila i nagradu kao jedan od najboljih privrednika.

Na njenom profilu se može još videti da je bila sagovornica različitim televizijama i portalima koji se bave izgledom i negom, a čak je dobila i nagradu u Banjaluci koja se dodeljivala najuspešnijim privrednicima, tvrdi nova.rs.

Banjaluka.net je provjerila ovaj navod, koji su prenijeli brojni beogradski, pa i sarajevski mediji. Međutim, prava istina je da je Olgica Markanović dobila nagradu u Beogradu. “Priznanje” joj dodijeljeno u hotelu “Crowne Plaza” početkom decembra 2019. na svečanosti sa zvučnim nazivom “Za najuspešniju ženu i najuspešnijeg muškarca 21. veka”, a taj događaj je zabilježen i na videu koji objavljujemo:

O tom događaju pisali su i pojedini portali u Beogradu, što se može vidjeti na ovom linku:

Olgica Markanović

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, dežurni zamenik javnog tužioca će odlučiti da li će protiv osumnjičene O. M. podneti predlog za određivanje pritvora. Takođe u dokaznim radnjama ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, prenosi nova.rs.

(SB)