Vijesti 03.10.2018.

Uhapšena Zorka Andrić, poslanik NDP u NS RS

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili su u Banjaluci Zorku Andrić, aktuelnog poslanika NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidatkinju za Parlamentarnu skupštinu BiH.

“Prilikom preduzimanja mjera i radnji na premještanju nepropisno parkiranog vozila od strane radnika Gradske uprave, Odsjeka za saobraćaj („pauk službe“) Z.A. je ometala i sprečavala izvršenje službene radnje i oglušila se na zakonito izdato naređenje te tom prilikom narušila javni red i mir i bezobzirnim ponašanjem i vrijeđanjem policijskih službenika, zbog čega je lišena slobode”, stoji u saopštenju PU Banjaluka.

Iz PU Banjaluka su uz navođenje inicijala privedene naveli da je nakon uručenja prekršajnog naloga otpuštena iz službenih prostorija.

O slučaju se oglasio i Narodni Demokratski Pokret koji u saopštenju navodi da “umjesto ubica i kriminalaca MUP Srpske hapsi one koji su stvarali Republiku Srpsku zbog saobraćajnih prekršaja.”

“Sa zaprepaštenjem obavještavamo javnost da je MUP RS uhapsio borca prve kategorije, majku, ženu odlikovanu za hrabrost u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, narodnog poslanika i kandidata za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, gospođu Zorku Andrić zbog saobraćajnog prekršaja.

Uhapšena je u prisustvu svog sina i sa lisicama na rukama odvedena je u pritvor gde se još uvjek nalazi. Ovakav sraman postupak Ministarstva unutrašnjih poslova, nije zapamćen u istoriji Republike Srpske.” – stoji u saopštenju NDP-a.

(Nezavisne)