Vijesti 31.03.2016.

Uhapšene Slavica Injac i Snežana Vujinić?

ČITANJE: 1 minuta
slavica injac
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su direktorice Agencije za bankarstvo RS i Investiciono razvojne banke RS Slavicu Injac i Snežanu Vujinić.

Injac i Vujinićeva su još uvijek u svojim kancelarijama u Agenciji i IRB-u, prenosi reporter ATV-a sa lica mjesta, a nakon uobičajne procedure biće sprovedene u prostorije SIPA-e.

Jutros su pripadnici SIPA-e uhapsili više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili organizovani kriminal, te došli do nezakonite imovinske koristi u iznosu od oko 123 miliona KM.

SIPA je jutros ušla u Agenciju za bankarstvo RS, Investicionu–razvojnu banku RS i “Bobar Autosemberiju” – članicu Bobar grupacije.

Pripadnici SIPA-e ovu akciju sprovode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.

“Navedene osobe osumnjičene su da su kao grupa pripadnika međusobno povezanog i organizovanoh zločinačkog udruženja, djelujući u međusobnom dogovoru, počinili niz nezakonitosti u poslovanju Bobar banke, prvenstveno u dodjeli kredita u višemilionskim iznosima, kao i nezakonitih bankarskih garancija za razne poslove, uz kršenja procedura i garancija propisanih Zakonom o bankama RS, te su na taj način nanijeli štetu i omogućili sticanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od oko 123 miliona KM”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(ATV)