Vijesti 13.08.2020.

UHAPŠENE TRI OSOBE: U Sarajevu ubijen muškarac i ranjena žena

ČITANJE: 2 minute

U Sarajevu se sinoć, pola sata prije ponoći, desilo ubistvo i ranjavanje, zbog čega su uhapšene tri osobe, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Sinoć, oko 23.30 sati, obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do narušavanja javnog reda i mira svađom više lica u ulici Ranovačka, područje općine Novi grad Sarajevo. Nakon toga je, uslijed upotrebe noža tjelesne povrede zadobilo jedno muško lice koje je od istih preminulo na mjestu događaja, dok je jedno žensko lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezeno i hospitalizovano na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS”, saopćili su iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela ‘Ubistvo’ i ‘Ubistvo u pokušaju’, policijski službenici su pronašli i uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima, a koje su smještene u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, te će nad njima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada.

Kako saznajemo, muškarac koji je ubijen i njegova supruga, koja je ranjena, nisu učestvovali u tučnjavi. Naime, prema informacijama koje smo dobili od komšija, u naselju je došlo do porodične svađe nakon čega je jedna osoba zatražila pomoć u dvorištu ubijenog muškarca. Ubrzo nakon toga u dvorište stradalog stigli su i ostali akteri svađe, nakon čega je došlo do naguravanja, a nesretni muškarac je dobio smrtonosni ubod nožem pokušavajući rastaviti osobe koje su se tukle. Njegova supruga je zadobila ubodnu ranu u leđa nakon što je prišla suprugu kako bi mu pomogla.

Iza ubijenog muškarca ostalo je dvoje maloljetne djece.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Sarajevo, ubistvo