Vijesti 22.03.2017.

Uhapšeni džeparoš: Učešćem u ratu izborio “pravo” da šibicari po Banjaluci!?

ČITANJE: 2 minute

Šibicari Boško Šukalo (59) i Aleksandar Medar (43) oba iz Banjaluke uhapšeni su zbog krađa, napada na policijske inspektore i šibicarenje.

Prema nezvaničnim informacijama Živka M. iz Kneževa prijavila je policiji da dok je čekala autobus na autobuskoj stanici, da joj je nepoznata osoba istrgla novčanik iz ruke.

Tokom bijega lopov je ukrao oko 400 maraka, a novčanik odbacio i pobjegao u nepoznatom pravcu.

– Radom na terenu policajci su veoma brzo došli do informacija da se sa ovom krađom mogu povezati Šukalo i Medar. Oni su zatim uhapšeni, a prilikom pretresa policajci su kod njih pronašli novac, poklopce od šibica i kuglice od aluminijske folije, pojasnio je sagovornik EuroBlica.

Prilikom kriminalističke obrade inspektori su došli do informacija da se oni mogu povezati i sa sličnom krađom na području Mrkonjić Grada.

Prilikom ispitivanja osumnjičenih oni su pružali otpor, verbalno vrijeđali policajce i pokušali ih napasti.

– Tokom kriminalističke obrade Šukalo je ustao i počeo da galami da niko nema pravo da njega hapsi. Govorio je da je cijeli rat bio na ratištu i da mu to daje pravo da šibicari po „njegovom gradu“, istakao je izvor blizak istrazi.

Policajci su ga upozoravali da se smiri kako bi nastavili ispitivanje, a tada se Šukalo krenuo još bezobraznije ponašati.

-On je tada krenuo da psuje mater policajcima i da prijeti da će ih sve pobiti kada izađe na slobodu. Zatim je krenuo šakom da udari inspektora, ali nije uspio. Policajci su ga tada savladali i stavili mu lisice, te nastavili sa ispitivanjem, istakao je sagovornik.

Prema njegovim riječima policija ima informacije da se oni godinama bave šibicarenjem u blizini autobuskih stanica na području Banjalučke regije i da su do sada više puta kažnjavani zbog toga.

Oštećena žena je pozvana u policijsku stanicu i ona je u potpunosti prepoznala Šukala kao kradljivca.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka

O hapšenju šibicara Boška Šukala i Aleksandra Medara i njihovom napadu na policiju upoznat je i dežurni tužilac, koji je naložio da se poslije saslušanja puste na slobodu.

Protiv njih biće podnesen izvještaj zbog dvije teške krađe, sprječavanja službenog lica u vršenju dužnosti i ugrožavanja bezbjednosti.

(EuroBlic)