Vijesti 27.11.2022.

Uhapšeni navijači Hordi zla, pa pušteni uz prekršajne naloge

ČITANJE: 1 minuta

Sedam uhapšenih navijača FK Sarajevo iz najvatrenije navijačke grupe Horde zla, nakon kriminalističke obrade u PU Široki Brijeg zbog nereda u kojim su učestvovali u tom gradu su pušteni na slobodu uz prekršajne naloge, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako  je kazao tužilac Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić mladići iz Sarajeva su priznali krivicu i kazali kako su spremni nadoknaditi štetu koju su izvali u tom gradu, nakon čega su uz potpisane izjave dobili prekršajne naloge.

Po njegovim riječima radi se o dobnoj skupini mladića od 20 godina i novčane kazne će platiti u iznosima od po 700 KM.

Ističe da pripadnike navijačke skupine Horde policija iz Širokog Brijega ispratila do mjesta Polog gdje ih je preuzela policija Hercegovačko –neretvanskog kantona kako bi ih sigurne sprovela iz tog kantona prema Sarajevu.

Podsjetimo da su oni sinoć oko ponoći učestvovali u incidentima u Širokom Brijegu, te su tokom noći uhapšeni u klubu navijača FK Velež – Red Army u Mostaru.

Oni su u Širkom Brijegu oštetili dva vozila te nanijeli tjelesne povrede trojici mladića od koji je jedan zatražio ljekarsku pomoć, a prilikom hapšenja kod njih je pronađena veća količina suzavaca, hladnog oružja, između ostalog nož te više teleskopskih i drvenih palica.

(Z.M)

Oznake: hapšenje, Horde Zla